• Despre CIAS

  Despre CIAS

 • Care sunt atribuțiile principale ale CIAS?

  Care sunt atribuțiile principale ale CIAS?

 • Recomandări de siguranță

  Recomandări de siguranță

 • Cum puteți raporta un eveniment de aviație?

  Cum puteți raporta un eveniment de aviație?

Accident YR-5153

Accident YR-5153

30 martie 2014

In data de 30.03.2014, in jurul orei 20:20 LT, aeronava tip IKARUS C-42, avand inmatricularea YR-5153, datorita unor probleme la sistemul de propulsie, a efectuat o aterizare de urgenta, in imediata apropiere a DJ603, intre localitatile Uzunu si Mihai Bravu, judetul Giurgiu. Cele doua persoane aflate la bordul aeronavei nu au avut nevoie de asistenta medicala de urgenta. In urma contactului cu solul aeronava a suferit avarii la elice si la trenul de aterizare.

Comisia de investigatie privind siguranta aviatiei civile, numita de catre directorul general al Centrului de Investigatii si Analiza privind Siguranta Aviatiei Civile - CIAS, s-a deplasat la locul accidentului pentru efectuarea cercetarilor la fata locului.

Comisia de investigatie depune toate eforturile pentru a determina cauzele reale care au dus la producerea acestui accident. In acest stadiu al investigatiei este prematur sa se emita orice fel de ipoteze asupra cauzelor producerii accidentului.

Studii și analize

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

CIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Centrul de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.