• Despre CIAS

  Despre CIAS

 • Care sunt atribuțiile principale ale CIAS?

  Care sunt atribuțiile principale ale CIAS?

 • Recomandări de siguranță

  Recomandări de siguranță

 • Cum puteți raporta un eveniment de aviație?

  Cum puteți raporta un eveniment de aviație?

Mesajul directorului general

al centrului de investigații și analiză pentru siguranța aviației civile

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a fost înființat în anul 2010, ca instituție publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, prin reorganizarea Serviciului Investigații Transport Aerian care a fost desființat din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

CIAS are ca obiectiv creșterea și menținerea siguranței aviației civile la un nivel ridicat, prin emiterea de recomandări privind siguranța zborului bazate pe informații rezultate din investigațiile privind siguranța, în vederea prevenirii producerii unor incidente sau accidente similare în aviația civilă.

Valorile în jurul cărora ne desfășurăm activitatea sunt reprezentate de siguranță, încredere, responsabilitate, expertiză și profesionalism.

Beneficiind de unii dintre cei mai buni specialiști, dorim să transformăm constatarea statistică conform căreia “transportul aerian este cel mai sigur mijloc de transport” într-un simțământ de încredere al tuturor beneficiarilor aviației civile.

Nicolae STOICA

Director General

Studii și analize

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile elaborează studii de specialitate, analize specifice și buletine informative privind siguranța aviației civile.

Pentru mai multe informații, click aici.

Rapoarte de investigație

CIAS execută investigații tehnice ale evenimentelor de aviație civilă, cu scopul determinării faptelor, cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea acestora.

Pentru mai multe informații, click aici.

Recomandări de siguranță

Centrul de Investigații și Analiza pentru Siguranța Aviației Civile emite recomandări de siguranță a zborului, pe baza unor studii sau a analizei unei serii de investigații.

Pentru mai multe informații, click aici.